Bilnøgler

Guide til køb af brugt bil uden at blive snydt

 

Der findes mange måder at snyde på når man skal købe en brugt bil og derfor skal du sørge for at lave noget søgearbejde inden du køber bilen. Køber du af en forhandler er det ikke så risikabelt som hvis du køber bilen af en privat. Når man handler brugte biler igennem private, kan der være mange faldgrupper som køber bare ikke ser før det er forsent.

 

Tjek bilen grundig

Du skal altid starte med at tjekke bilen grundigt igennem. Har du ikke lige en kammearat der er mekaniker, som du kan tage med, så prøv at find en liste med tjek man skal tjekke når man skal finde brugt bil. Det er også vigtigt at tjekke om der er gæld i bilen og det kan du gøre online. Det er nemlig lidt træls at købe en bil og så finde ud af at der er gæld i den.

 

Små ting du skal huske når du handler bil

Her kommer lige nogle små fif som du skal huske når du skal handle bil med en privatperson.

 

  • Sørg for at se noget id på ham som sælger bilen.
  • Tjek altid servicebogen og se om alt er overholdt.
  • Sikre at du får en slutseddel og at der ikke står noget i den, som stiller dig dårligt. Det er nemlig før set.

 

Dette er tre vigtige ting, som du skal sørge for at tjekke inden du tager bilen med dig. Hvis du er lidt i tvivl om slutsedlen, så tag den med hjem og få den læst igennem, sammen med en anden eller hos FDM, som også kan hjælpe dig. Når der er skrevet under er det nemlig svært at komme helskindet ud af det.