Den Grimme Sandhed om Det Danske Bilmarked

Den Grimme Sandhed om Det Danske Bilmarked

Hvis man er i gang med at lede efter en bil, som man gerne vil købe, så er det danske bilmarked et helt og aldeles fantastisk sted at være. Der er rimelig skarp konkurrence imellem de forhandlere, der sælger nye biler, da de typisk er nødt til at føre de samme modeller – Danmark er ganske enkelt ikke stort nok til, at det kan betale sig, at satse på biler der har mindre bred appeal. Det betyder at man, hvis man er på udkig efter en af de populære biler i hvert fald, ofte kan få en god pris, på en ny bil. Endnu bedre står det til, hvis man overvejer at købe sig en brugt bil: her i Danmark passer vi rigtigt godt på vores biler, og det betyder, at de sjældent bliver slidt helt op, før de bliver sat til salg på markedet for brugte biler. Der er altså et kæmpe udbud af brugte biler til salg på det danske marked, og det er en fantastisk ting for bilkøbere: det betyder nemlig, at det er købers marked. Man har massevis af biler at vælge imellem, og kan derfor presse prisen godt og grundigt ned, og derved lave en god handel.

Men som altid, så har medaljen også en bagside. Det danske marked er skønt, når man er bil-køber – men helt anderledes ser det ud, hvis man gerne vil sælge sin bil i Danmark. Nu kommer alle de ting, der gør markedet godt for købere, nemlig til at være negativer. Hvis det er forholdsvist billigt at købe nye biler, og der samtidig er et stort udbud af brugte biler i god stand på markedet, så er det svært at få solgt sin gamle bil. Mange føler sig tvunget til at sænke prisen enormt meget, for at have en chance for at sælge bilen indenfor en overskuelig fremtid. Det er den grimme sandhed om det danske bilmarked: der er så stor en ubalance i udbud og efterspørgsel, at det kan være både dyrt og besværligt, at skulle sælge sin gamle bil.

Der er dog gode råd at hente. Vi kan ikke sådan lige gøre noget ved tilstandende på det danske marked, og det hjælper heller ikke nødvendigvis bare at væbne sig med tålmodighed. Det danske bilmarked har været nogenlunde stabilt i sin nuværende form i mange år, og der er intet der tyder på, at det bliver sælgers marked hvis bare man venter et år eller to med at sælge.

Den eneste løsning er derfor, at gå udenom det danske marked for brugte biler. Sælg din brugte bil som en export bil, og du kan ofte få langt mere for den, end hvis du prøvede at sælge indenfor landets grænser. Der er mange lande i Europa der har en større efterspørgsel på brugte biler end vi har herhjemme, og hvor udbuddet ikke kan følge med.